×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zielone curry z kurczakiem i warzywami

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 20 zł30 min2/544.6137
Zielone curry z kurczakiem i warzywami

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 400 g piersi z kurczaka
- puszka mleka kokosowego
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 średnia cukinia
- zielona pasta curry
- makaron Vermicelli (400 g)
- olej do smażenia
- sos sojowy

Przygotowanie:

1. W garnku lub woku rozgrzewamy olej. Następnie dodajemy zieloną pastę curry i podsmażamy przez ok. 30 sekund, po czym wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Smażymy, aż mięso się zarumieni.

2. Cukinię kroimy na pół i wyciągamy łyżką pestki. Kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka.

3. Z papryki wyrzucamy pestki, kroimy w kostkę i dorzucamy do garnka. Podsmażamy wszystko razem przez ok. 2 minuty.

4. Do podsmażonego kurczaka i warzyw wlewamy mleko kokosowe. Dusimy jeszcze przez chwilkę, aż sos lekko zgęstnieje. (Można dodać odrobinę sosu sojowego).

5. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

6. Przekładamy makron do miseczki i zalewamy gotowym Curry.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu