HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Żeberka z musztardą i rozmarynem

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Żeberka z musztardą i rozmarynem

Czas: 50 min
Trudność: 1/5

Dla osób: 4
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14 (4,33)
Oglądano: 4065 razy


Składniki:
- 1,5 kg żeberek
- pieprz
- sól
Marynata:
- 20 dag ostrej musztardy
- 2 łyżki majeranku
- 1/2 łyżeczki rozmarynu
- 1/2 łyżeczki oregano
- 4 liście laurowe

Przepis:
Żeberka podzielić na porcje i oprószyć solą oraz pieprzem.
Marynata: Rozmaryn rozkruszyć, połączyć z musztardą, oregano i majerankiem. Posmarować nią mięso i ułożyć w naczyniu, przekładając liśćmi laurowymi. Przykryć i wstawić do lodówki na 24 godziny. Następnie upiec na grillu, smarując pozostałą marynatą.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Na grilla
Dodano: 2010-05-25 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

brak_zdjecia_M-50Dodano: 2012-06-01 - 11:32
Nick: zbyszek (600) yhatyhatyhatyhat

A ja robię podobnie,ale najpierw pekluję musztarda,oregano,rozmaryn,majeranek 12godz.Następnie odparzam w wodzie z solą,pieprzem,bazylią,liściem laurowym. Kiedy mięso odchodzi od kości przekładam na grilla.Na grillu posypuję ziołami,solą i pieprzem.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Boczek pieczony

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 5
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 4255 razy



Filety z kurczaka

Czas wykonania: 10 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 7948 razy



Pałki na grilla

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 2094 razy



Warzywa w marynacie z grilla

Czas wykonania: 35 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 7585 razy



Popularne szaszłyki mięsne

Czas wykonania: 35 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheartemptyheartempty
Oglądano: 10377 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu