×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zapiekanka z ziemniakami i rybą

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł60 min1/544.26743
Zapiekanka z ziemniakami i rybą

Składniki:

- pół kg ryby np. mintaj
- 6,7 ziemniaków
- 2 duże cebule
- 150 g pieczarek
- 3/4 szklanki śmietany
- 2 jajka
- bazylia
- sól
- pieprz
- przyprawa do pieczonych ziemniaków
- 50 g sera żółtego
- tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy i gotujemy (aby się nie rozleciały). Rybę doprawiamy solą i pieprzem i smażymy. Pieczarki i cebule pokroić, doprawić solą i pieprzem i przesmażyć. Gotowe ziemniaki kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwy: ziemniaki, które następnie posypujemy przyprawą do ziemniaków, pieczarki, cebula, ryba, bazylia, ziemniaki, starty ser. Do śmietany dodajemy jajka i szczyptę soli. Mieszamy i polewamy zapiekankę. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy ok. 25 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-03-07 - 14:37
Nick: ~natalia

dzis sproboje tego przepisu ale mysle ze bedzie pyszna zapiekanka


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu