×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zapiekanka z warzywami

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 20 zł100 min3/544.37243
Zapiekanka z warzywami

Składniki:

Ciasto:
- 150 g serka homogenizowanego
- 150 g mąki
- 150 g masła lub margaryny
- sól
Nadzienie:
- 400 g pomidorów
- 500 g szpinaku
- 2 pory
- 500 g startego żółtego sera
- 250 g serka śmietankowego
- 2 jajka
- pieprz
- starta gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Ciasto: Do mąki dodać serek, masło i sól. Wyrobić ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na 45 minut. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem formę. Ponakłuwać widelcem i piec około 10 minut w 220 stopniach.
Nadzienie: Por pokroić w krążki. Zagotować osoloną wodę i wrzucić je na 1 minutę. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Szpinak lekko podgotować, a następnie osuszyć na ściereczce. Pozostałe składniki wymieszać razem, doprawić do smaku i dodać warzywa. Nadzienie wyłożyć na podpieczone ciasto i piec 30 minut w 200 stopniach.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu