×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zapiekanka z masą pieczarkowo-cebulową

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł20 min1/524.38266
Zapiekanka z masą pieczarkowo-cebulową

Składniki:

- 5 dużych pieczarek
- 1 średnia cebula
- 30 g żółtego sera
- 1 łyżka oleju
- oregano
- 1 bułka do zapiekanek lub pół bagietki

Przygotowanie:

Pieczarki i cebulę bardzo drobno pokroić, dodać olej oraz wszystko utrzeć (można też warzywa rozdrobnić w blenderze) w celu otrzymania jednolitej masy. Dodać oregano do smaku i wymieszać. Ser zetrzeć. Bułkę przekroić wzdłuż i nałożyć masę pieczarkowo-cebulową oraz posypać serem. Piec w piekarniku w temp. 200 stopni około 12 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-05-31 - 17:40
Nick: zbyszek (600) yhatyhatyhatyhat

Smaczne.


Dodano: 2010-08-31 - 08:42
Nick: Pysia (3941) bhat

Dobry pomysł z tym rozdrabnianiem cebuli i pieczarek. Dzięki temu cały smak wychodzi bardzo intensywno - pieczarkowy :). Ja tam do wszystkich potraw, gdzie wykorzystuje się pieczarki, maksymalnie je rozdrabniam lub kroję na bardzo cienkie plasterki.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu