|
MENU
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przepisy na sałatki
Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.
Przepisy na ciasta i wypieki
Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.
Przekąski i przystawki na przyjęcie
Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.
Desery
Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
|
| |
|
Znajdź przepisy wg:
| Znajdź przepis po słowie kluczowym:
| |
|
Zapiekanka ryżowa
|
|
|
Składniki: - 15-20 dag mocno wędzonej cienkiej kiełbasy
- 1 szklanka ryżu
- 1/2 żółtej papryki
- 1/2 czerwonej papryki
- 200 ml śmietanki 30%
- 1 średnia czerwona cebula
- 250 dag pieczarek
- 1 opakowanie
sosu serowego np. Winiary
- kostka rosołowa drobiowa
- 10-15 dag startego sera żółtego
- kostka czosnkowa
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- olej do smażenia |
| |
Przepis: Pieczarki pokroić w plasterki, cebule drobno posiekać. Kiełbasę pokroić w pól plasterki lub kostkę jak kto woli. Papryki oczyścić z nasion umyć i pokroić w kostkę lub paski. W garnku zagotować 2 szklanki wody z kostką rosołową, dodać ryż i gotować na wolnym ogniu aż ryż wchłonie bulion. Doprawić pieprzem, kostką czosnkową i papryką w proszku, powinno być pikantne. Kiełbasę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać cebulę, chwilkę poddusić, następnie dodać pieczarki i smażyć chwilkę do odparowania nadmiaru soków, po czym dodać paprykę, doprawić solą, pieprzem, papryką lub innymi przyprawami - ziołami jak kto lubi. Całość wymieszać z ugotowanym ryżem. Sos przygotować według przepisu na opakowaniu ze śmietanką. Do żaroodpornego naczynia wyłożyć połowę ryżu, posypać połową sera żółtego, polać połową sosu i na to reszta ryżu. Wierzch posypać resztą sera i polać resztą sosu serowego. Zapiekać w piekarniku do zrumienienia sera w 180 stopniach. Po upieczeniu zapiekanka powinna chwile postać w piekarniku. | |  Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty
Dodano: 2010-12-03 przez: mania (2624)   
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika mania
| |
|
| Podziel się przepisem z innymi:
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
|
| |
|
Komentarze
|
|
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz! |
Dodaj komentarz do przepisu!
| | |
|
| |
| |
|