×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zapiekanka ryżowa z mięsem mielonym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł60 min2/544.38920
Zapiekanka ryżowa z mięsem mielonym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 200 g ryżu
- 500 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 6 plastrów żółtego sera
- 1 sos słodko-kwaśny (400 ml)
- 1 szklanka przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka oregano
- pieprz
- 1 łyżka oleju

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko. Sos wymieszać z przecierem. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, usmażyć. Naczynie żaroodporne wysmarować cienko olejem i ułożyć w nim następujące warstwy: 100 g ryżu, 250 g mięsa, polać połową sosu i znów ryż, mięso i sos. Posypać przyprawami oraz ułożyć plastry sera. Piec w 180*C około 20 min.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu