Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- około 800 g wołowiny z łopatki lub karkówki
- 3 pomidory
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki mielonego imbiru
- 2 łyżeczki mielonego kminku
- sól
- tłuszcz do smażenia
Sos:
- 300 g jogurtu naturalnego
- 3-4 łyżeczki curry
- szczypta soli
PRZEPIS
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć. Następnie wyjąć na talerz, a do pozostałego tłuszczu dodać cebulę, czosnek, imbir i smażyć przez 5 minut, mieszając po czym dodać kminek, odrobinę soli i jeszcze chwilę smażyć. Mięso ponownie włożyć do garnka, wlać szklankę wody, przykryć i dusić na małym ogniu przez 30 minut. Pomidory obrać ze skórki, usunąć gniazda, pokroić w kostkę, dodać do mięsa i dusić kolejne 30 minut.
Sos: Do jogurtu dodać przyprawy i wymieszać.
Potrawę podawać z ryżem i sosem curry w miseczce lub w sosjerce.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!