×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Udka z kurczaka w cieście z sezamem

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł30 min2/525209
Udka z kurczaka w cieście z sezamem

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

Udka z kurczaka

? 400 g udek z kurczaka (bez kości)
? 1 łyżeczka czosnku
? 1 łyżka masła sezamowego
? 1 łyżeczka sosu sriracha
? pół łyżeczki soli
? pół łyżeczki pieprzu

Ciasto

? 2 szklanki mąki
? 2 jajka
? 0,5 szklanki wody
? 50 g sezamu
? szczypta soli

Dodatkowo

? olej do smażenia
? ryż lub kasza
? surówka

Przygotowanie:

1. Udka kroimy na pół i umieszczamy w misce.

2. Do udek dodajemy masło sezamowe, sos sriracha, sól, pieprz i czosnek. Mieszamy i odstawiamy na bok, by składniki się przegryzły.

3. Gdy kurczak się maceruje przystępujemy do przygotowania ciasta. Do miski wsypujemy 2 szklanki mąki. Następnie dodajemy 2 jajka, szczyptę soli i wlewamy pół szklanki wody oraz sezam. Mieszamy na jednolitą masę. Ciasto nie powinno być ani za gęste ani za rzadkie (modyfikujemy konsystencję za pomocą mąki lub wody).

4. Do ciasta wrzucamy przygotowane wcześniej udka i dokładnie mieszamy, by kurczak dokładnie pokrył się ciastem, po czym smażymy w rozgrzanym głębokim oleju, aż do zarumienienia.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu