×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Truskawkowy puch

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł45 min2/564.410282
Truskawkowy puch

Składniki:

- 50 dag truskawek
- 500 ml śmietany kremówki
- 4 żółtka
- 18 dag cukru
- 3 łyżeczki żelatyny
- zmielone orzechy

Przygotowanie:

Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki z wrzącą wodą. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać ostudzoną żelatyną, wymieszać. Truskawki zmiksować na mus i połączyć z żółtkami. Do kremówki wlać truskawki, cały czas ubijając. Gotową masę przełożyć do pucharków, udekorować truskawkami i zmielonymi orzechami. Schłodzić w lodówce.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2011-03-10 - 16:05
Nick: ilka_86 (3236) bhat

mmm... ależ bym teraz zjadła taki pyszny deserek:) uwielbiam wszelkie owocowe wariacje, choć muszę przyznać, że takiej jeszcze nie próbowałam:)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu