×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Tortilla z kurczakiem

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł120 min2/5552377
Tortilla z kurczakiem

Składniki:

Placki do tortilli:
- 0,5 litra mleka
- 1 łyżeczka soli
- 50 g masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 500g mąki
Nadzienie:
- filet z kurczaka
- 2 pomidory
- pół kapusty pekińskiej
- 1 duży zielony ogórek
- 1 puszka kukurydzy
- pół małej cebuli
- przyprawa do gyrosa lub kebabu
Sos:
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

Placki do tortilli: Mleko podgrzać, rozpuścić w nim masło, dodać sól i proszek do pieczenia, później dodać mąkę i wyrobić ciasto. Odstawić do lodówki na 30 minut, podzielić na 12 części i odczekać kolejne 30 minut. Wałkować na cienkie placki, smażyć na odrobinie oleju.
Nadzienie: Filet pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą i smażyć na oleju do miękkości. Kapustę pokroić, dodać pomidora pokrojonego w kostkę, ogórka, kukurydzę i cebulę, posolić do smaku.
Sos: Wymieszać majonez z jogurtem lub śmietaną, dodać drobno posiekany czosnek i doprawić.
Posmarować placek sosem, można polać keczupem, położyć sałatkę i mięso, zwinąć w rulon.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu