HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU


Rejestracja   Logowanie

Przepis - Tort czekoladowo-ajerkoniakowy

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Tort czekoladowo-ajerkoniakowy

Czas: 80 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 12
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heartemptyheartemptyheartemptyheartemptyheartempty (0,00)
Oglądano: 2795 razy

Tort czekoladowo-ajerkoniakowy


Składniki:
Biszkopt kakaowy:
- 5 jaj
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki kakao
Biszkopt kawowy:
- 5 jaj
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
Krem:
- masa do tortów czekoladowa
- masa do tortów ajerkoniakowa
- 2 margaryny
Dodatki:
- 1 puszka brzoskwiń
- 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki lub wiśniowy
- sok z cytryny

Przepis:
Biszkopt kakaowy: Utrzepać białka na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao oraz olej. Ciasto wylać na wysmarowaną olejem okrągłą blachę. Piec 20 minut w temp. 180 stopni.
Biszkopt kawowy: Wykonać tak samo jak kakaowy, tylko zamiast kakao dodać kawę rozpuszczoną w 3 łyżkach wrzątku i ostudzoną.
Krem: Kremy utrzeć według przepisu na opakowaniu (wersja z margaryną).
Brzoskwinie odsączyć i pokroić w drobną kostkę. Biszkopty przekroić na pół. Pierwszy krąg - kakaowy ułożyć na talerz i nasączyć sokiem z cytryny rozcieńczonym z wodą. Posmarować trochę kremem czekoladowym i na to posmarować dżemem. Kolejny krąg kawowy, nasączyć sokiem z cytryny, posmarować połową kremu ajerkoniakowego. Następny krąg kakaowy nasączyć, znowu posmarować odrobiną kremu czekoladowego i ułożyć pokrojone brzoskwinie. Położyć ostatni krąg. Całość dookoła posmarować pozostałym kremem i udekorować wedle własnego uznania.

brak_zdjecia_K_50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki
Dodano: 2015-03-04 przez: magda123 (729) rhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika magda123

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Tort ze śmietaną i owocami

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 8
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart14heartempty
Oglądano: 5058 razy



Sernik Izaura

Czas wykonania: 110 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 32
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 10744 razy



Placek drożdżowy ze śliwkami

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 6
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheartemptyheartempty
Oglądano: 9682 razy



Biszkopt orzechowy

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 10
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 11609 razy



Szybkie i tanie ciasteczka

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 8
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 12339 razy



Babka wielkanocna

Czas wykonania: 90 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 3591 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu