| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Tagliatelle z mascarpone, szparagami i szynką
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 10 zielonych szparagów- 6 plastrów szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej - 200 g makaronu tagliatelle - 100 g serka mascarpone - 50 g gorgonzoli Przygotowanie:1. Szparagi płuczemy pod wodą i odkrawamy dolną, zdrewniałą część łodygi. Resztę łodygi kroimy w ukośne ok. 4 cm kawałki.2. Gotujemy tagliatelle w osolonej wodzie, tak by było al dente. 3. W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy szparagi, tak aby były chrupiące. 4. Następnie kroimy szynkę na kawałki i chwilę podsmażamy na rozgrzanej patelni. 5. Do szynki dodajemy ugotowany makaron, szparagi oraz ser mascarpone i gorgonzole. 6. Mieszany razem wszystkie składniki, aż do roztopienia się sera i odstawiamy z ognia. Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|