×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Szynka ze szparagami w galarecie

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł15 min2/54416840
Szynka ze szparagami w galarecie

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 6 dużych plasterków szynki
- 6 szparagów ze słoika
- groszek do przystrojenia
- papryka konserwowa do przystrojenia
- 1 kostka rosołowa
- 4 łyżeczki żelatyny

Przygotowanie:

Każdą szparagę zawinąć w szynkę i ułożyć w podłużnym talerzu. Przystroić groszkiem, papryką pokrojoną w paski, albo czym kto lubi np. kukurydzą, plasterkami jajek, marchewką gotowaną. Kostkę rosołową rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, dodać do wywaru żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia. Następnie przelać tak przygotowany bulion na talerz z szynką i odstawić do lodówki do stężenia.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu