HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Szarlotka z bezą i cynamonem

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Szarlotka z bezą i cynamonem

Czas: 75 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 10
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty (4,00)
Oglądano: 4926 razy


Składniki:
- 1 kg jabłek
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 kostka margaryny
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 jajka
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cynamon mielony

Przepis:
Jabłka umyć, obrać i pokroić w kawałki. Do miski wsypać mąkę, włożyć margarynę, dodać pół szklanki cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka i wyrobić ciasto tak, aby się nie kruszyło. Na blasze rozłożyć ? ciasta. Do reszty dodać kakao i wstawić do lodówki. Do białek dodać resztę cukru i ubić na sztywną pianę. Na cieście ułożyć jabłka i posypać je cynamonem oraz rozsmarować na nich pianę z białek. Wyjąć z lodówki pozostałą część ciasta, zetrzeć na tarce na kruszonkę i posypać wierzch ciasta. Piec w temp. 180 stopni przez 45 min. Najlepiej zapiekać od dołu.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki
Dodano: 2010-05-08 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Napoleonka

Czas wykonania: 180 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 15
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 3573 razy



Ciastka miodowe w kokosie

Czas wykonania: 80 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 10
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 7290 razy



Placek drożdżowy

Czas wykonania: 70 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 10
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 5750 razy



Ciasteczka czekoladowe z wiórkami kokosowymi

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 6836 razy



Placek snikers

Czas wykonania: 90 min
Trudność: 4/5
Dla osób: 10
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 28930 razy



Placek bez jajek

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 10
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart14heartempty
Oglądano: 8387 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu