×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Szarlotka ucierana

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł45 min2/5104.210742
Szarlotka ucierana

Składniki:

- 5 jajek
- 1 kostka masła lub margaryny
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 kg-1 kg jabłek

Przygotowanie:

Margarynę rozpuścić i odstawić do schłodzenia. Białka ubić z 5 łyżkami wody, pod koniec dodać cukier oraz żółtka. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dobrze wymieszać, powoli wlewać margarynę, wymieszać. Tak przygotowane ciasto wylać do blachy wysypanej bułką tartą. Na wierzch poukładać cząstki obranych, winnych jabłek. Piec w 180 stopniach około 30 minut. Smacznego!
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu