| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Sos z borowików
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 40 g suszonych borowików- szklanka śmietany - 1/2 łyżeczki bulionu w proszku - 4 łyżki siekanej natki pietruszki - sól - pieprz - 1 łyżeczka oleju Przygotowanie:Zagotować 3 litry wody z dodatkiem soli i oleju. Grzyby zalać wodą i gotować 10 minut na średnim ogniu. Podgotowane grzyby przecedzić, wywar grzybowy wygotować prawie do końca, dodać do niego śmietanę i gotować do zgęstnienia. Dodać pozostałe składniki i grzyby. Doprawić do smaku i zdjąć z ognia.Zobacz inne przepisy z kategorii: Sosy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|