| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Sos wiosenny
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 1 jajko ugotowane na twardo- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - 2 łyżki majonezu - 2 ogórki konserwowe - szczypiorek - koperek - 2 cebule dymki lub 1 mała zwykła cebula - łyżeczka oleju - łyżeczka musztardy - pieprz - sól Przygotowanie:Żółtko z jajka rozetrzeć z olejem i musztardą. Następnie dodać jogurt i majonez, wymieszać. Szczypiorek i koperek posiekać, ogórki oraz cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać do sosu i przyprawić pieprzem i solą, wymieszać. Sos idealnie nadaje się do przekąsek np. z jaj lub sera.Zobacz inne przepisy z kategorii: Sosy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|