×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Sos pieczarkowy

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł30 min2/564.99167
Sos pieczarkowy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 50 dag pieczarek
- 1 duża lub 2 małe cebule
- około 50 ml śmietany 18%
- około 1/2 łyżeczki majeranku
- sól
- pieprz
- 1-2 łyżki oleju

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki lub kostkę. Cebule drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pieczarki i chwilkę poddusić, w razie potrzeby dolać odrobinkę wody. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem, jeszcze chwilkę dusić po czym dodać śmietanę. Gotować na bardzo małym ogniu 5-10 minut często mieszając. Do smaku można dodać świeży drobno pokrojony koperek. Sos doskonale smakuje z plackami ziemniaczanymi jak również z makaronem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Sosy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu