×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Sos grzybowy

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł25 min2/543.83484
Sos grzybowy

Składniki:

- 20 g suszonych grzybów
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki
- 1/2 łyżeczki bulionu w proszku
- 4 łyżki śmietany
- 2 łyżki szczypiorku
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

Grzyby zagotować w 1/4 litra wody, gotować 10 minut, przełożyć na sito i osączyć. Posiekać drobno, podsmażyć na rozgrzanym maśle, oprószyć mąką i smażyć jeszcze krótką chwilę, po czym dodać wywar z grzybów, bulion i śmietanę. Wymieszać i gotować 10 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku i dodać szczypiorek.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Sosy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu