×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Soczysty kurczak duszony w warzywach

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 20 zł60 min2/525107
Soczysty kurczak duszony w warzywach
Soczysty kurczak duszony w warzywach

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 2 piersi z kurczaka
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- nać selera korzeniowego
- ćwiartka selera
- mielona przyprawa curry
- masło
- olej
- sól i pieprz

Dodatkowo:
- ryż
- kurkuma (w celu zabarwienia ryżu na żółty kolor)

Przygotowanie:

1. Dzień wcześniej macerujemy kurczaka w marynacie składającej się z dwóch łyżek oleju, łyżeczki curry oraz soli i pieprzu. Zostawiamy na noc w lodówce, by mięs się przegryzło.

2. Następnego dnia w garnku rozgrzewamy olej i odrobinę masła, na których następnie obsmażamy piersi z kurczaka do momentu, aż mięso się zarumieni.

2. Do podsmażonego mięsa dodajemy pociętą w paski marchewkę, pietruszkę oraz seler. Obsmażamy wszystko razem przez chwilkę, a następnie zalewamy szklanką wody.

3. Dodajemy odrobinę curry oraz nać i dusimy przez ok 30 minut.

4. Ryż gotujemy zgodnie z opisem podanym na opakowaniu. Gdy chcemy uzyskać żółty kolor ryżu to do wody, w której gotujemy ryż dodajemy łyżeczkę kurkumy.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2019-10-05 - 19:09
Nick: ~Bryza

Super danie, smaczne i aromatyczne.Łatwe do zrobienia.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu