×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Smażony boczek

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł30 min1/52413612
Smażony boczek

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 2 plastry surowego boczku
- 3/4 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka majeranku
- 1/2 łyżeczki czosnku
- tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Boczek oprószyć z obu stron przyprawami i smażyć na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Podawać np. z sałatą i ziemniakami lub posmarować musztardą i podawać z chlebem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-11-03 - 09:26
Nick: ~marco

...a niby na czym? Olej nadaje wspaniały smak. Jeżeli chodzi o przepis to nie dodawałbym soli.


Dodano: 2012-02-19 - 17:01
Nick: ~aga

boczku się nie smaży na tłuszczu, bo sam w sobie tłuszcz zawiera


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu