HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Smażone skrzydełka w panierce

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Smażone skrzydełka w panierce

Czas: 45 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty (3,80)
Oglądano: 14290 razy

Smażone skrzydełka w panierce


Składniki:
- 1/2 kg skrzydełek
- 1 jajko
- mąka
- bułka tarta
- przyprawa do kurczaka
- sól
- pieprz
- olej

Przepis:
Z mięsa odciąć nitki, skrzydełka podzielić na połówki. Do 3-4 łyżek oleju dodać sól, pieprz oraz przyprawę do kurczaka. Skrzydełka włożyć do marynaty, przykryć i odstawić na pół godziny. Po tym czasie panierować najpierw w mące potem jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na wolnym ogniu z obu stron, aby mięso było miękkie, a panierka nabrała złotego koloru.

ewasylwia-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Dodano: 2011-03-07 przez: ewasylwia (2869) rhatrhatrhatrhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika ewasylwia

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2011-07-18 - 02:51
Nick: ~:)

A co to są nitki?


Dodano: 2012-02-28 - 19:53
Nick: ~Daria

To są te ostatnie cząstki skrzydełka, które najbardziej machają, kiedy kurczak jeszcze żyje :)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Gołąbki

Czas wykonania: 180 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 5715 razy



Kotlety z pieczarkami

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 5897 razy



Schab z cebulką

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart14heartempty
Oglądano: 4557 razy



Schab w sosie musztardowym

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart14heartempty
Oglądano: 12431 razy



Kotlety cielęce w sosie wiśniowym

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheartemptyheartempty
Oglądano: 2219 razy



Udka w płatkach kukurydzianych

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 9137 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu