×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Smażone skrzydełka w panierce

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł45 min2/533.814472
Smażone skrzydełka w panierce

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1/2 kg skrzydełek
- 1 jajko
- mąka
- bułka tarta
- przyprawa do kurczaka
- sól
- pieprz
- olej

Przygotowanie:

Z mięsa odciąć nitki, skrzydełka podzielić na połówki. Do 3-4 łyżek oleju dodać sól, pieprz oraz przyprawę do kurczaka. Skrzydełka włożyć do marynaty, przykryć i odstawić na pół godziny. Po tym czasie panierować najpierw w mące potem jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na wolnym ogniu z obu stron, aby mięso było miękkie, a panierka nabrała złotego koloru.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-02-28 - 19:53
Nick: ~Daria

To są te ostatnie cząstki skrzydełka, które najbardziej machają, kiedy kurczak jeszcze żyje :)


Dodano: 2011-07-18 - 02:51
Nick: ~:)

A co to są nitki?


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu