×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Śledź w marchewce

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł30 min2/5452538
Śledź w marchewce

Składniki:

- 1 kg solonych śledzi
- 4 posiekane cebule
- 4 średnie marchewki
- 1/2 szklanki oleju
- 1 łyżeczka cukru
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

Marchewki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i 5 minut dusić na oleju. Po tym czasie dodać posiekaną cebulę, liść laurowy oraz ziele angielskie, dusić kolejne 5 minut. Całość skropić sokiem z cytryny, dodać cukier i mieszając, jeszcze chwilę podusić, a potem ostudzić. Śledzie pokroić w kawałki i układać warstwami na przemian z warzywami.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Ryby, owoce morza

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu