HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Sernik tradycyjny

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Sernik tradycyjny

Czas: 70 min
Trudność: 4/5

Dla osób: 10
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty (3,70)
Oglądano: 9213 razy

Sernik tradycyjny


Składniki:
Ciasto:
- 200 g mąki
- 100 g masła
- 60 g cukru
- 2 żółtka
- szczypta soli
Masa serowa:
- 750 g białego sera
- 300 g cukru
- 150 g masła
- 6 jaj
- 3 płaskie łyżki kaszy manny
- skórka pomarańczowa
- cukier waniliowy

Przepis:
Ciasto: Wszystkie składniki połączyć razem i zagnieść ciasto. 2/3 ciasta wyłożyć dno i boki blachy do 1/3 wysokości, a pozostałe ciasto pozostawić na wierzch sernika. Blachę wstawić do piekarnika i lekko podpiec.
Masa serowa: Ser zmielić. Masło utrzeć na pulchną masę i dokładnie wymieszać z serem. Dodać 5 żółtek utartych z cukrem, kaszę mannę i skórkę pomarańczową. Wszystko wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać je z masa serową. Wyłożyć masę na zapieczony spód.
Odłożone ciasto rozwałkować na niezbyt gruby placek i włożyć go na wierzch sernika. Powierzchnię posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec około 40 minut. Gotowy sernik można posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Pysia-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki
Dodano: 2010-08-31 przez: Pysia (3941) bhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika Pysia

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Marchewkowe rogaliki

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 6
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 2068 razy



Placek skubaniec

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 10
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 11435 razy



Ciastka imbirowe

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 4076 razy



Placek Cappuccino

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 10
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 8759 razy



Babka

Czas wykonania: 90 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 2836 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu