×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Sernik na zimno

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 25 zł50 min3/584.33687
Sernik na zimno

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- świeże brzoskwinie (ewentualnie z puszki)
- okrągłe biszkopciki
- 2 galaretki brzoskwiniowe
Masa serowa:
- 2,10 kg sera białego
- 15 żółtek
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 300 g margaryny
- 600 g cukru
- 1 cukier waniliowy
PRZEPIS
Masa serowa: Ser zmielić. Następnie do garnka przełożyć wszystkie składniki i gotować na małym ogniu ciągle mieszając.
Na dno tortownicy, o średnicy 24 centymetrów, wyłożyć biszkopciki, jeden koło drugiego i wylać ser. Ostudzić. Brzoskwinie wraz ze skórką pokroić w grubsze kawałki i ułożyć na serze. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu i gdy zaczną tężeć wylać na owoce. Sernik odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2017-02-10 - 03:06
Nick: ~zosia

wspanialy serniczek


Dodano: 2017-02-07 - 20:33
Nick: ~Pani Kasia

Bardzo dobry przepis


Dodano: 2017-02-07 - 20:27
Nick: ~Rudy piekarz

A ja wolę makowca


Dodano: 2017-01-27 - 21:32
Nick: ~Ciasteczkowy potwór

pyszny serniczek <3


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu