HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Sernik gotowany

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Sernik gotowany

Czas: 60 min
Trudność: 3/5

Dla osób: 10
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty (4,00)
Oglądano: 5949 razy


Składniki:
- paczka biszkoptów
Masa serowa:
- 1 kg białego tłustego sera
- kostka margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka mleka
- 1 budyń waniliowy
Polewa:
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki mleka

Przepis:
Masa serowa: Ser zemleć w maszynce. Margarynę roztopić, dodać do niej ser, cukier i wciąż mieszając podgrzewać na małym ogniu tak długo, aż zaczną pokazywać się pęcherzyki powietrza. Wtedy dodać budyń rozmieszany w zimnym mleku i jeszcze przez chwilę gotować.
Polewa: Masło roztopić z cukrem, dodać kakao rozmieszane w mleku i przez chwilę gotować.
W małej tortownicy układać na przemian warstwę biszkoptów i warstwę masy serowej, aż do wyczerpania składników. Wierzch polać ciepłą polewą, a gdy ostygnie, wstawić do lodówki. Sernik najsmaczniejszy jest na drugi dzień.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki
Dodano: 2010-08-24 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Piernik

Czas wykonania: 90 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 4958 razy



Cytrynowa babka drożdżowa

Czas wykonania: 80 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 5915 razy



Jagodzianki

Czas wykonania: 200 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 5254 razy



Sernik zebra

Czas wykonania: 90 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 10
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 15235 razy



Kudłacz

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 6185 razy



Kopiec kreta

Czas wykonania: 90 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 10
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 24409 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu