×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Schab z szynką

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł45 min2/544.25955
Schab z szynką

Składniki:

- 4 plastry schabu
- 50 g szynki w cienkich plasterkach
- 1 por
- 1 zielona papryka
- 150 g kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- szczypta czosnku w proszku
- szklanka bulionu mięsnego
- 1 łyżka oleju

Przygotowanie:

Schab oprószyć solą, czosnkiem oraz pieprzem. Ułożyć na nim plasterki szynki. Por pokroić w talarki i ułożyć na szynce. Mięso zrolować i spiąć wykałaczkami. Obsmażyć je na oleju ze wszystkich stron. Następnie dodać bulion, zagotować i dusić do uzyskania miękkości. Na około 10 minut przed końcem duszenia dodać paprykę pokrojoną w paski. Rolady wyłożyć na talerze. Pozostały wywar z duszenia wymieszać z kwaśną śmietaną, doprawić i polać mięso. Podawać z piure lub gotowanymi ziemniakami.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu