×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Schab w sosie musztardowym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł30 min2/543.312730
Schab w sosie musztardowym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 4 plastry schabu bez kości
- 1 cebula
- 4 łyżki musztardy (najlepiej francuskiej)
- 1 łyżka śmietany 18%
- mąka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę pokroić drobno i zeszklić. Mąkę wymieszać z solą oraz pieprzem i obtoczyć w niej schab, który następnie podsmażyć. Zmniejszyć ogień, dodać cebulkę i nadal smażyć.
Zalać około 2 szklankami wody, dodać musztardę. Dusić pod przykryciem ok 25 minut. Następnie wyjąć mięsko i zabielić sos śmietaną (można podbić mąką).
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu