×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Schab w sosie miodowo-czosnkowym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł180 min2/564.3324
Schab w sosie miodowo-czosnkowym
Schab w sosie miodowo-czosnkowym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 6 plastrów schabu
- 4 duże główki czosnku
- 1 łyżka czosnku granulowanego
- 1/2 szklanki miodu
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 2 łyżki mąki
- 500 ml bulionu wołowego
- olej/ masło do podsmażenia mięsa
- sól i pieprz

Przygotowanie:

1. Na rozgrzanym tłuszczu w garnku podsmaż schab, tak by każdy plaster się zarumienił z dwóch stron.

2. W międzyczasie przygotuj sos, w którym będziemy dusić mięso.

3. W średniej wielkości misce dodaj sos sojowy, ocet ryżowy, mielony czosnek, miód, 2 ząbki czosnku pocięte plasterki oraz 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez prasę. Wszystko dobrze wymieszaj i zalej bulionem wołowym.

4. Podsmażone plastry schabu zalej sosem miodowo - czosnkowym i gotuj na małym ogniu przez ok 2,5 h.

5. Gdy schab będzie kruchy, wyjmij wszystkie plastry z garnka i przygotuj sos poprzez zaciągnięcie wywaru mąką rozmieszaną z niewielką ilością wody. Zagotuj i zamieszaj. Do gotowego sosu włóż plastry schabu i gotuj wszystko razem przez ok 10 minut.

Schab podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu