Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 kg schabu
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka pieprzu
- 4 gałązki rozmarynu
- masło klarowane
PRZEPIS
1. Schab myjemy i umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy macerować nasz schab.
2. Następnie mięso nacieramy solą i pieprzem. Natarty schab przykrywamy gałązkami rozmarynu. Tak przygotowane mięso macerujemy przez noc w lodówce.
4. Następnego dnia, schab umieszczamy w rękawie do pieczenia (lub w naczyniu żaroodpornym) w całości z gałązkami rozmarynu i 2 łyżkami masła klarowanego. Pieczemy przez ok 120 min. w temperaturze 200°C.
Po upieczeniu tłuszcz, który pozostał można wykorzystać do wykonania sosu pieczeniowo-pieczarkowego.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!