×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Schab pieczony w maśle i rozmarynie

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł120 min1/545228
Schab pieczony w maśle i rozmarynie
Schab pieczony w maśle i rozmarynie

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1 kg schabu
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka pieprzu
- 4 gałązki rozmarynu
- masło klarowane

Przygotowanie:

1. Schab myjemy i umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy macerować nasz schab.

2. Następnie mięso nacieramy solą i pieprzem. Natarty schab przykrywamy gałązkami rozmarynu. Tak przygotowane mięso macerujemy przez noc w lodówce.

4. Następnego dnia, schab umieszczamy w rękawie do pieczenia (lub w naczyniu żaroodpornym) w całości z gałązkami rozmarynu i 2 łyżkami masła klarowanego. Pieczemy przez ok 120 min. w temperaturze 200°C.

Po upieczeniu tłuszcz, który pozostał można wykorzystać do wykonania sosu pieczeniowo-pieczarkowego.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu