×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł15 min2/523.810985
Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 6-8 liści sałaty lodowej
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1/2 słoiczka czarnych oliwek (mogą też być zielone)
- 1 średnia cebula czerwona
- 1 pomidor
- 1/2 zielonego ogórka
Sos:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka soli
- mała szczypta cukru

Przygotowanie:

Sałatę podzielić na mniejsze kawałki. Pomidor, ogórek (razem ze skórką) i cebulę pokroić w słupki.
Sos: Zioła, sól oraz cukier wymieszać razem. Następnie dodać ocet i wymieszać na jednolitą masę. Dodać oliwę i znów wymieszać aż będzie jednolita konsystencja.
Na talerzu układamy sałatę, a na niej oliwki, pomidor, ogórek, cebulę oraz kawałki tuńczyka. Na koniec polać sałatkę sosem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Sałatki

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu