HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Ryż zapiekany po chińsku

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Ryż zapiekany po chińsku

Czas: 40 min
Trudność: 1/5

Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty (4,00)
Oglądano: 6217 razy

Ryż zapiekany po chińsku


Składniki:
- 20 dag ryżu
- 40 dag filetów z piersi kurczaka
- 25 dag pieczarek
- 1 zielona papryka
- 6 łyżek sosu sojowego
- 1/2 pęczka cebuli dymki
- 4 łyżki wytrawnej sherry
- 6 łyżek oleju
- 1 łyżka startego imbiru
- sól
- pieprz

Przepis:
Zagotować osoloną wodę, wsypać ryż i gotować ok. 30 minut (wg przepisu na opakowaniu). Piersi pokroić w drobne paski. Polać sosem sojowym i odstawić do lodówki. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Paprykę podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w grubą kostkę. Cebulkę pokroić w krążki. Mięso wyjąć z marynaty. Połowę oleju podgrzać w woku i smażyć mięso przez ok 5 min. Następnie wyjąć. Resztę oleju podgrzać w woku i smażyć w nim warzywa na dużym ogniu przez ok. 3 minuty, cały czas mieszając. Następnie dodać imbir, sherry i sos sojowy z marynaty. Mięso i ryż wymieszać z warzywami. Dodać sól, pieprz do smaku i podgrzać.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż
Dodano: 2010-05-18 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Ryż po meksykańsku

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 2
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 4668 razy



Spaghetti z grzybami w śmietanie

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 3880 razy



Sycylijskie kuleczki

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 3
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 7477 razy



Risotto z kiełbasą

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 8777 razy



Makaron z pulpecikami i papryką

Czas wykonania: 55 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 2
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 4524 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu