×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Ryż po meksykańsku

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł40 min2/524.85215
Ryż po meksykańsku

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 2 szklanki ryżu
- 4 szklanki bulionu mięsnego
- 2 mniejsze cebule
- 2 ząbki czosnku
- 3 duże pomidory
- 2 łyżeczki mielonego chili
- sól
- pieprz
- olej
- 2 łyżki masła

Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i roztarty z solą czosnek, wrzucić umyty ryż i stale mieszając smażyć 4-5 minut. Następnie dodać masło, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, chili, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać, wlać bulion, przykryć i gotować na małym ogniu 20 minut, aż ryż wchłonie cały płyn. Podawać z różnego rodzaju mięsem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu