×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Ryż malta z jagodami

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł30 min1/5252934
Ryż malta z jagodami

Składniki:

- 2 szklanki ugotowanego krótkoziarnistego ryżu
- 200 g śmietany 30%
- 300 g jagód
- 3 łyżki cukru waniliowego
- 2-3 łyżki cukru

Przygotowanie:

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, dokładnie wymieszać z ryżem i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Do jagód dodać trochę wody, cukier i rozgotować. Można też jagody po prostu zmiksować i przetrzeć przez sito. Ryż wyłożyć na talerzyki i polać sosem jagodowym.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu