HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Ryba zapiekana

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Ryba zapiekana

Czas: 45 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heartemptyheartemptyheartemptyheartemptyheartempty (0,00)
Oglądano: 3172 razy


Składniki:
- 500 g filetów z dowolnej ryby
- 450 g mrożonego szpinaku
- 160 g sera żółtego
- 3 ząbki czosnku
- 400 g śmietany 18%
- olej
- curry
- słodka papryka
- chili
- bazylia
- estragon
- pieprz ziołowy
- sól
- oregano

Przepis:
Rybę doprawić mieszanką ziół, po czym obsmażyć na patelni z olejem.
Na osobnej patelni przesmażyć zamrożony szpinak, doprawić solą, odrobiną chili i słodką papryką, po czym dodać około 60 g startego żółtego sera, 3 łyżki śmietany oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość wymieszać i dusić, aż składniki się połączą. Żaroodporne naczynie do zapiekania posmarować olejem i wyłożyć rybę oraz szpinak.
Pozostałą śmietanę rozgrzać w rondelku, dodając paprykę w proszku. Szpinak przykryć resztą startego sera i polać śmietaną. Zapiekać około 20 minut w temperaturze 200 stopni C.

brak_zdjecia_K_50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Ryby, owoce morza
Dodano: 2014-03-27 przez: natalina4 (300) yhatyhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika natalina4

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Śledzie z bananami

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 3775 razy



Krabowo - krewetkowy przysmak czosnkowy

Czas wykonania: 15 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 3
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart14heartempty
Oglądano: 4087 razy



Mintaj w panierce

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 6904 razy



Krewetki po kreteńsku

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 3544 razy



Ryba w panierce serowej

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 8093 razy



Śledź w marchewce

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 1934 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu