×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Ryba w panierce serowej

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł20 min1/544.28958
Ryba w panierce serowej

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 4 filety z ryby morskiej np. mintaj
- 1 jajko
- 8 łyżek startego sera żółtego
- 6 łyżek mąki
- sól
- pieprz
- suszona natka pietruszki
- 2 łyżki soku z cytryny
- tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Ryby skropić sokiem z cytryny i odstawić na 20 minut. Na jednym talerzyku rozbełtać jajko z solą, pieprzem i pietruszką. Na drugim talerzyku wymieszać ser z mąką. Rybę panierować najpierw w jajku, a następnie w mące z serem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Ryby, owoce morza

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2010-08-31 - 09:04
Nick: Pysia (3941) bhat

Zgadzam się z Piotrkiem!!! Jadłam niedawno coś podobnego i muszę przyznać, że panierka serowa z rybą ma wymarzony smak!


Dodano: 2010-08-30 - 21:26
Nick: Piotrek (906) rhat

Bardzo lubię potrawy z ryb połączone z żółtym serem. Będę musiał wypróbować ten przepis, gdyż zapowiada się całkiem smacznie.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu