HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Rolady gajowego

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Rolady gajowego

Czas: 45 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 5
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full (4,93)
Oglądano: 5003 razy

Rolady gajowego


Składniki:
- 1 kg łopatki wieprzowej
Farsz:
- 300 g pieczarek
- 100 g papryki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 liść laurowy
- 1 ziele angielskie
- maggi
- 5 łyżek oliwy
- sól
- pieprz
- mąka
- 1 łyżka bułki tartej
- oliwa do smażenia
- wykałaczki

Przepis:
Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę lub plasterki, podsmażyć. Następnie dodać do nich pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dodać bułkę tartą, wymieszać.
Na każdy plaster mięsa nałożyć farsz, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Rolady obtoczyć w mące i podsmażyć z każdej strony. Następnie przełożyć rolady do garnka, zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele i maggi oraz podsmażoną jedną małą cebulę. Dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą, zagotować.

zewa-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Dodano: 2013-05-14 przez: zewa (180) yhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika zewa

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Gulasz z mielonego mięsa

Czas wykonania: 35 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 6370 razy



Pulpety z sosem paprykowym

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 1893 razy



Żeberka z glazurą pomarańczową

Czas wykonania: 80 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart14heartempty
Oglądano: 3153 razy



Gołąbki z kapustą w środku

Czas wykonania: 70 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 18355 razy



Pieczeń ze schabu z fasolą

Czas wykonania: 140 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 2
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 2515 razy



Pasztet z kaczki i warzyw

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 6
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heartemptyheartemptyheartemptyheartemptyheartempty
Oglądano: 2514 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu