×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Rolady gajowego

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 20 zł45 min2/554.96411
Rolady gajowego

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1 kg łopatki wieprzowej
Farsz:
- 300 g pieczarek
- 100 g papryki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 liść laurowy
- 1 ziele angielskie
- maggi
- 5 łyżek oliwy
- sól
- pieprz
- mąka
- 1 łyżka bułki tartej
- oliwa do smażenia
- wykałaczki

Przygotowanie:

Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę lub plasterki, podsmażyć. Następnie dodać do nich pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dodać bułkę tartą, wymieszać.
Na każdy plaster mięsa nałożyć farsz, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Rolady obtoczyć w mące i podsmażyć z każdej strony. Następnie przełożyć rolady do garnka, zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele i maggi oraz podsmażoną jedną małą cebulę. Dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą, zagotować.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu