×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Risotto z pangą

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł70 min2/534.54449
Risotto z pangą

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 2 torebki ryżu
- 2 płaty pangi
- marchewka
- pietruszka
- duża cebula
- łyżka octu
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- słodka papryka
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- cukier
- bułka tarta
- olej

Przygotowanie:

Rozmrożoną rybę skropić octem i posolić. Następnie pokroić na niewielkie kawałki, odstawić na 30 minut. Po tym czasie rybę obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.
Marchewkę oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa poddusić na 2 łyżkach oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Do gotowego ryżu dodać koncentrat i uduszone warzywa. Doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć następujące warstwy: połowa ryżu z warzywami, ryba, pozostały ryż. Zapiekać 25 minut w 180 stopniach. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu