HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Risotto weneckie

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Risotto weneckie

Czas: 35 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf (4,60)
Oglądano: 7266 razy

Risotto weneckie


Składniki:
- 200 g ryżu
- 400 g groszku konserwowego lub świeżego
- 50 g wędzonego chudego boczku
- 1 cebula
- 4 szklanki bulionu (może być z kostki)
- 3 łyżki startego żółtego sera najlepiej parmezanu
- 2 łyżki masła

Przepis:
W garnku stopić 1 łyżkę masła i chwilę smażyć pokrojoną w kostkę cebulę oraz boczek, od czasu do czasu mieszając. Następnie wrzucić opłukany i osączony ryż oraz odcedzony z zalewy lub ugotowany groszek, wlać szklankę bulionu, wymieszać i podgrzewać na silnym ogniu 5 minut. Dodać 2 szklanki bulionu, przykryć i gotować około 10 minut, wtedy wlać pozostały bulion, przykryć i gotować jeszcze 10 minut. Ryż nie powinien całkowicie wchłonąć płynu. Gotowy ryż wymieszać z resztą masła oraz serem.

Aga24-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż
Dodano: 2011-01-30 przez: Aga24 (1346) rhatrhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika Aga24

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Risotto z kiełbasą

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 8761 razy



Lasagne z mięsem mielonym

Czas wykonania: 70 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 12840 razy



Risotto florenckie z mielonym mięsem

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 2
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 23762 razy



Kotlety ryżowe z serem

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 2
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 7748 razy



Makaron kokardki z kiełbasą

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 6443 razy



Sycylijskie kuleczki

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 3
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 7452 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu