HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Risotto florenckie z mielonym mięsem

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Risotto florenckie z mielonym mięsem

Czas: 40 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 2
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14 (4,13)
Oglądano: 23762 razy

Risotto florenckie z mielonym mięsem


Składniki:
- 200 g ryżu
- 200 g mielonego mięsa
- 2 duże cebule
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 100 g sera żółtego najlepiej parmezanu lub ementalera
- 6-7 szklanek bulionu
- sól
- pieprz

Przepis:
Na maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać mięso mielone, smażyć, mieszając, 3-4 minuty. Dodać koncentrat pomidorowy rozprowadzony 4 łyżkami wody, wymieszać i chwilę dusić razem, po czym wrzucić dokładnie umyty i osączony ryż, wlać 2 szklanki gorącego bulionu, wymieszać. Gotować na dużym ogniu 3-4 minuty, aż ryż wchłonie płyn. Następnie stopniowo dodawać resztę gorącego bulionu, mieszając od czasu do czasu.Doprawić solą i pieprzem, przykryć i gotować na małym ogniu 20-25 minut, aż ryż wchłonie płyn, ale będzie wilgotny. Risotto podawać posypane startym serem.

Pysia-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż
Dodano: 2011-02-26 przez: Pysia (3941) bhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika Pysia

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Ryż po katalońsku

Czas wykonania: 45 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 6661 razy



Makiełki

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 4943 razy



Makaron z sosem pomidorowym, papryką i kukurydzą

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 9361 razy



Placuszki makaronowe

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 1439 razy



Pieczony ryż po chińsku

Czas wykonania: 55 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 5091 razy



Risotto warzywne

Czas wykonania: 70 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 5
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 6395 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu