×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Rafaello z krakersami

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł50 min3/5103.911026
Rafaello z krakersami

Składniki:

- 2 opakowania krakersów
- 1 1/2 kostki masła lub margaryny
- 2 żółtka
- 1 litr mleka
- 1 szklanka cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 paczki wiórków kokosowych

Przygotowanie:

Do 1 1/2 szklanki mleka dodać cukier, cukier waniliowy, mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać. Pozostałe mleko zagotować i mieszając wlać powyższe mleko z dodatkami, gotować aż powstanie budyń. Następnie przestudzić go, dodać żółtka, wymieszać. Masło utrzeć dodając po trochu budyń oraz wiórki (1 1/2 paczki). Przełożyć 3 warstwy: krakersy, masa, krakersy, masa, krakersy, masa. Wierzch posypać pozostałymi wiórkami.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2013-05-01 - 10:06
Nick: ~jak

dobrzy przepis


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu