×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Pulpety w sosie pieczarkowym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł60 min2/553.48410
Pulpety w sosie pieczarkowym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 40 dag mięsa mielonego
- 20 dag pieczarek
- cebula
- czerstwa bułka
- 1/2 szklanki mleka
- szklanka bulionu
- 2-3 łyżki startego sera
- szklanka śmietanki
- bułka tarta
- oliwa
- 3 łyżki mąki
- jajko
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- przyprawa do mielonego mięsa
- przyprawa do gyrosa

Przygotowanie:

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Do mięsa dodać serem, jajko oraz przyprawy, wyrobić. Z mięsnej masy uformować kulki, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na oleju. Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć. Następnie dodać bulion, doprawić. Dodać usmażone pulpety, przykryć i dusić na małym ogniu ok 10 minut. Pod koniec wlać śmietankę wymieszaną z mąką. Mieszając, podgrzewać, aż sos zgęstnieje, doprawić.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu