×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Prowansalskie grzanki serowe

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł25 min1/544.65621
Prowansalskie grzanki serowe

Składniki:

- 125 g majonezu
- 50 g tartego sera
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka ostrej musztardy np. rosyjskiej
- 2 łyżeczki granulowanego czosnku
- szczypta chili
- szczypta pieprzu
- bagietka lub chlebek pszenny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki razem łączymy i ucieramy na krem. Chlebek kroimy na cienkie kromki i smarujemy kremem. Kromki układamy na ruszcie pod który wsuwamy blachę i zapiekamy w 200 stopniach 5-10 minut aż powierzchnia grzanek nabierze złotego koloru.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-01-25 - 18:35
Nick: ~Asiula80

Jestem w szoku!Bardzo lubię takie proste,szybkie wynalazki i często coś wymyślam,ale takiej pychotki jeszcze nie jadłam!Ijak tu się odchudzać!!??Nawet mój 1,5 roczny synek pałaszuje jedną zadrugą!Najszczeżej polecam,można pominąć chilli,jeśli mają jeść dzieci,ale mój synuś twardziel hihi,najszczerzej polecam!I do tego coś innego na każdą kieszeń.


Dodano: 2011-03-06 - 15:59
Nick: Melisa (3301) bhat

Takich grzanek jeszcze nie robiłam i chyba się skuszę, żeby w najbliższym czasie zrobić, poniewaz bardzo ciekawa jestem jak smakują. Patrząc na zdjęcie juz można określić,że są smaczne :)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu