Składniki:
- 4 kg śliwek węgierek
- 1 kg cukruPrzygotowanie:
Śliwki umyć, wydrylować z pestek i jeszcze raz umyć. Następnie porządnie odsączyć z wody, wsypać do garnka najlepiej z grubym dnem i gotować 3 dni po 4 godziny cały czas mieszając żeby się nie przypaliły. W czwartym dniu wsypać cukier i gotować dalej, aż zgęstnieją cały czas mieszając. Powstałe powidła przełożyć do słoików i pasteryzować 10 minut. Następnie słoiki odstawić na półki do góry nogami. Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!