×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Powidła śliwkowe

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł240 min3/5403991
Powidła śliwkowe

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 4 kg śliwek węgierek
- 1 kg cukru

Przygotowanie:

Śliwki umyć, wydrylować z pestek i jeszcze raz umyć. Następnie porządnie odsączyć z wody, wsypać do garnka najlepiej z grubym dnem i gotować 3 dni po 4 godziny cały czas mieszając żeby się nie przypaliły. W czwartym dniu wsypać cukier i gotować dalej, aż zgęstnieją cały czas mieszając. Powstałe powidła przełożyć do słoików i pasteryzować 10 minut. Następnie słoiki odstawić na półki do góry nogami.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przetwory

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu