HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Porzeczkowy śmietanowiec

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Porzeczkowy śmietanowiec

Czas: 60 min
Trudność: 3/5

Dla osób: 10
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheartemptyheartempty (3,00)
Oglądano: 2024 razy

Porzeczkowy śmietanowiec


Składniki:
- kolorowa posypka
- 2 opakowania delicji
Biszkopt:
- 4 jajka
- 1 szkl cukru
- 0,5 szkl mąki pszennej
- 0,5 szkl mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa porzeczkowa:
- 3 budynie śmietankowe
- 0,5 szkl cukru
- 1 litr soku z porzeczki
Masa śmietanowa:
- 500 ml śmietany 30%
- 2 galaretki cytrynowe

Przepis:
Biszkopt: Do białek dodać cukier i ubić na sztywną pianę. Wlać żółtka, wsypać proszek do pieczenia i obie mąki. Wszystko wymieszać, wylać na blaszkę o wymiarach 25/36 i piec w 180 stopniach od 20 do 25 minut.
Masa porzeczkowa: W pół szklanki soku wymieszać budynie. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i wlać budyń, gotować mieszając do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Następnie odstawić, aby masa lekko wystygła. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno. Galaretki rozpuścić w jednej szklance wrzątku, gdy zaczną tężeć wymieszać z ubitą śmietanką.
Na biszkopt wyłożyć ciepłą masę porzeczkową, następnie delicje, masę śmietanową oraz dekoracje.

aga-27-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki
Dodano: 2015-07-10 przez: aga-27 (271) yhatyhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika aga-27

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2015-07-17 - 12:04
Nick: ~sylwia

W przepisie jest sok a nie mleko tam chyba jest mała pomyłka. Pozdrawiam.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Tort serowy bez pieczenia

Czas wykonania: 45 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 8
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheartemptyheartempty
Oglądano: 4565 razy



Czekoladowe ciasteczka z orzechami

Czas wykonania: 90 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 4764 razy



Placek ptasie mleczko ®

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 10
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 16099 razy



Sernik pasiasty

Czas wykonania: 120 min
Trudność: 5/5
Dla osób: 8
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 9622 razy



Placek pijak

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 4/5
Dla osób: 10
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 31877 razy



Szybki placek ze śmietaną

Czas wykonania: 45 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 10
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 7519 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu