×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Polędwiczki wieprzowe w sosie z gorgonzoli

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł60 min2/5231748
Polędwiczki wieprzowe w sosie z gorgonzoli

Składniki:

- 2 plastry polędwiczek wieprzowych
Marynata:
- 3 ząbki czosnku
- 3 gałązki rozmarynu
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Sos:
- 200 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
- 100 g sera gorgonzola

Przygotowanie:

Marynata: Polędwiczki wieprzowe natrzeć solą oraz pieprzem, włożyć do miseczki i zalać oliwą z oliwek, dodać rozmaryn, czosnek i odstawić na 2 godziny. Zamarynowane polędwiczki smażyć przez około 10 minut, regularnie odwracając.
Sos: Śmietanę wlać do rondelka i dodać pokrojony na kawałki ser gorgonzola. Całość gotować przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego, błyszczącego sosu.
Podawać z ryżem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu