×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Plendze

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł40 min1/544.210312
Plendze

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 12 dużych ziemniaków
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki
- szczypta soli
- tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy jajko, sól, mąkę i wszystko mieszamy. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy małe placuszki. Gotowe plendze posypujemy cukrem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Dania z warzyw

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2013-04-16 - 19:29
Nick: ~szczaw

jem zupę


Dodano: 2012-03-12 - 09:26
Nick: ~lesio

Ja polecam ziemniaki zmieszać z tartym jabłkiem apo usmażeniu polać gęstą śmietaną i posypać cukrem.


Dodano: 2011-03-10 - 13:28
Nick: Melisa (3301) bhat

Fajne i proste do zrobienia placuszki ziemniaczane, no i do tego tanie, lubię ziemniaki, więc polecam jak najbardziej...


Dodano: 2011-02-04 - 14:15
Nick: ~rencia

ja podaje z cukrem i śmietaną pycha


Dodano: 2011-01-27 - 16:48
Nick: ~Eusebio

chwalić to się każdy umie. Skoro potrafisz robić lepsze to dlaczego nie podzielisz się przepisem. Ja wypróbowałem ten przepis i uważam, ze są świetne. Polecam


Dodano: 2011-01-27 - 09:16
Nick: ~placuszek

ja robie lepsze


Dodano: 2010-10-15 - 17:11
Nick: ~kasiula_885

super,spróbowałam,świetne:)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu