HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Placuszki z bakaliami

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Placuszki z bakaliami

Czas: 30 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 5
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full (5,00)
Oglądano: 1917 razy

Placuszki z bakaliami


Składniki:
- 15 dag suszonych śliwek
- 15 dag rodzynek
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 jajka
- łyżka kwaśnej śmietany
- szczypta soli
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania

Przepis:
Śliwki i rodzynki zalać w osobnych naczyniach wodą i odstawić do namoczenia. Następnie osączyć i pokroić na małe kawałki. Mąkę przesiać i wymieszać z solą, jajkami oraz śmietaną. Następnie wlać tyle wody, aby ciasto miało konsystencję śmietany. Do tak przygotowanego ciasta wsypać śliwki oraz rodzynki, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać porcje ciasta i wylewać na patelnie, lekko spłaszczyć i smażyć na złoty kolor. Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem.

Natalina-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki
Dodano: 2013-06-07 przez: Natalina (2370) rhatrhatrhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika Natalina

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Placuszki kefirowe z jagodami

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 6926 razy



Małdrzyki krakowskie

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 8053 razy



Naleśniki ze szpinakiem i serem brie

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 972 razy



Leniwe pierogi

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 6165 razy



Szpinakowe knedliki

Czas wykonania: 45 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 5
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 1688 razy



Naleśniki z mięsem

Czas wykonania: 55 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 5546 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu