×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Placuszki z bakaliami

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł30 min2/5552794
Placuszki z bakaliami

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 15 dag suszonych śliwek
- 15 dag rodzynek
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 jajka
- łyżka kwaśnej śmietany
- szczypta soli
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Śliwki i rodzynki zalać w osobnych naczyniach wodą i odstawić do namoczenia. Następnie osączyć i pokroić na małe kawałki. Mąkę przesiać i wymieszać z solą, jajkami oraz śmietaną. Następnie wlać tyle wody, aby ciasto miało konsystencję śmietany. Do tak przygotowanego ciasta wsypać śliwki oraz rodzynki, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać porcje ciasta i wylewać na patelnie, lekko spłaszczyć i smażyć na złoty kolor. Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu