HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Placek ptasie mleczko ®

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


Placek ptasie mleczko ®

Czas: 40 min
Trudność: 3/5

Dla osób: 10
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty (3,86)
Oglądano: 14095 razy

Placek ptasie mleczko ®


Składniki:
Ptasie mleczko ®:
- 1 l śmietany 30 %
- 3 czerwone galaretki
Biszkopt:
- 4 jajka
- 4 łyżki wody
- 200 g cukru
- 170 g mąki
- 3 łyżki kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Przepis:
Ptasie mleczko ®: Galaretki rozpuścić w połowie ilości gorącej wody podanej na opakowaniu. Śmietanę ubić i połączyć z zimną galaretką, dobrze wymieszać. Odstawić do stężenia.
Biszkopt: Do białek dodać wodę i ubić na sztywną pianę. Nadal ubijając wsypać cukier i dodać żółtka. Następnie dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, dobrze wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej blachy i piec w 180 stopniach około 25 minut.
Na gotowy i ostudzony biszkopt wylać tężejące ptasie mleczko i włożyć placek do lodówki do całkowitego stężenia się masy.

Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO ® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz E.Wedel sp. z o.o.

Pysia-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki
Dodano: 2010-10-27 przez: Pysia (3241) bhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika Pysia

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2010-12-03 - 20:59
Nick: ~gość

pycha


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Babka wielkanocna

Czas wykonania: 90 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 2159 razy



Ciasto jabłkowe z cynamonem

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 5719 razy



Sernik czekoladowy

Czas wykonania: 90 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 32
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 8715 razy



Piernik złocisty

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 5/5
Dla osób: 10
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 2581 razy



Wieniec drożdżowy z rodzynkami

Czas wykonania: 85 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 8
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart34heartemptyheartempty
Oglądano: 3943 razy



Sernik z rosą

Czas wykonania: 100 min
Trudność: 5/5
Dla osób: 10
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 4479 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością. Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu